Αποτελέσματα κλήρωσης Επιμόρφωσης Β1 στις ΤΠΕ (αναμένονται)

Σήμερα Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 το απόγευμα αναμένονται τα αποτελέσματα της κλήρωσης των αιτήσεων των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα της 1ης επιμορφωτικής περιόδου για της Τ.Π.Ε. (Β1 επίπεδο).

Η ιδιαιτερότητα αυτής της περιόδου είναι πως για πρώτη φορά θα έχουν το δικαίωμα παρακολούθησης οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων.

Ο αριθμός των υποβληθέντων αιτήσεων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο φτάνοντας τις 15.773 για μόλις 5.281 θέσεις!

Από την ανάλυση του αριθμού των αιτήσεων που υποβλήθηκαν ανά περιοχή προκύπτουν τα παρακάτω συμπεράσματα.

Εδώ μπορείτε να δείτε τα τελικά αποτελέσματα των αιτήσεων που υποβλήθηκαν.

 1. Σε όσες περιοχές υπήρχαν διαθέσιμα προγράμματα υπερκαλύφθηκαν οι διαθέσιμες θέσεις εκτός από το νομό Γρεβενών (Συστάδα Β1.3)
 2. Σε πολλές περιοχές οι αιτήσεις ήταν πολλαπλάσιες (Χ8) των διαθέσιμων θέσεων.
  Συστάδα Β1.1: Έβρου, Καβάλας, Κοζάνης, Μαγνησίας, Πιερίας
  Συστάδα Β1.2: Κοζάνης
  Συστάδα Β1.4: Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ροδόπης
 3. Σε πάρα πολλές περιοχές δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο πρόγραμμα για τις παρακάτω συστάδες.
  Συστάδα Β1.1: Άρτας, Γρεβενών, Δράμας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Σάμου, Τρικάλων, Φλώρινας, Φωκίδας, Χανίων, Χίου.
  Συστάδα Β1.2: Αιτωλοακαρνανίας, Γρεβενών, Δυτ. Αττικής, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Καβάλας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Λασιθίου, Μαγνησίας, Πέλλας, Ρεθύμνου, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χαλκιδικής, Χανίων, Χίου.
  Συστάδα Β1.3: Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Κέρκυρας, Λακωνίας, Λέσβου, Πέλλας, Ροδόπης, Σάμου, Χαλκιδικής, Χίου.
  Συστάδα Β1.4: Άρτας, Γρεβενών, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λασιθίου, Τρικάλων.

Γίνεται φανερό πως οι υπεύθυνοι υλοποίησης του έργου θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα στοιχεία αυτά και να εξασφαλίσουν από τώρα διαθέσιμα προγράμματα πρωταρχικά για τις περιοχές που δεν έχουν ούτε ένα πρόγραμμα ανά ειδικότητα και δευτερευόντως να αυξήσουν τα προγράμματα στις περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

Επιπλέον είναι αναγκαίο να προγραμματιστούν εξετάσεις πιστοποίησης Α΄ επιπέδου εντός του καλοκαιριού και όχι το φθινόπωρο, όπως ήταν η τελευταία ενημέρωση που είχαμε.

Μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της κλήρωσης, θα σας ενημερώσουμε άμεσα!

 

Share Button