Σύμπραξη Σχολείων για Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών

Τρία σχολεία από τον Βόρειο Τομέα, το 2ο Δ.Σ. Ν. Ερυθραίας, το 8ο Δ.Σ. Κηφισιάς και το 8ο Δ.Σ. Φιλαδέλφειας, ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν τη δράση “Ανακύκλωση Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών“.

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε μέσα από το Ευρωπαϊκό έργο eTwinning “e-Waste around us” κατά τη διάρκεια του μαθήματος Τ.Π.Ε σε συνεργασία με άλλα δέκα σχολεία από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Κροατία, Τουρκία, Ρουμανία, Ισπανία).

Μετά από επικοινωνία με την Οικολογική Εταιρία ανακύκλωσης “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.”, τα σχολεία εξοπλίστηκαν με έναν κάδο ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών μικρών συσκευών, ο οποίος τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο και στον οποίο έχουν πρόσβαση μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί. Έτσι, ξεκίνησε να δημιουργείται η πράσινη-οικολογική γωνιά στα 3 αυτά σχολεία.

Σε συνεργασία με την “ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.”, διοργανώθηκαν παρουσιάσεις και στα τρία σχολεία από περιβαλλοντολόγους.

Επίσης, μέσω αυτής της δράσης, τα σχολεία συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Bravo Schools και έτσι εντάχθηκαν στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ του ΟΗΕ (in action SGDs Schools Club) και αποτελούν πλέον μέρος ενός παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων.

Οι μαθητές συνεργάστηκαν μεταξύ τους, καθώς και με συμμαθητές άλλων σχολείων και χωρών, ευαισθητοποιήθηκαν αποτελεσματικά στα θέματα της ανακύκλωσης και ειδικά στην ανακύκλωση ηλεκτρ(ον)ικών αποβλήτων, αποκτώντας οικολογική συνείδηση. Δημιούργησαν συνεργατικά έργα, προβληματίστηκαν, πρότειναν λύσεις για το σχολείο και ανέλαβαν την διάχυση του έργου, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά την τεχνολογία, προετοιμάζοντας έτσι τον εαυτό τους να αναλάβουν ενεργή δράση ως μελλοντικοί πολίτες.

Link έργου: https://twinspace.etwinning.net/71973/home

Blog έργου: https://blogs.e-me.edu.gr/hive-e-waste/

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.: http://www.electrocycle.gr

Ιστότοπος 2ου ΔΣ Νέας Ερυθραίας: http://2dim-n-eryth.att.sch.gr/wordpress/